Utveckla Modulära System – Tips & Råd

nubelson fernandes gTs2w7bu3Qo unsplash

Modulära system är baserade på många ”bitar av information”, var och en av som består av en rubrik kort text samt bilder och även filmer. Varför blir de viktigare och viktigare?

50 % av webbplatserna besöks redan med mobila enheter. Betydelsen av komplexa, känslomässiga skrivbordswebbplatser kommer att fortsätta att minska. För att även onlineerbjudandena på smartphones ska kunna användas optimalt har de flesta företag nu framgångsrikt implementerat sina ”mobile first”-strategier och säkerställt responsiv programmering.Nu är det en fråga om att ytterligare optimera erbjudandena för mobilanvändbara kanaler så att kunderna upplever samma företags-, varumärkes- och tjänsteupplevelser på alla enheter.

Buntling av information

En riktad användarorientering och användarvänlighet uppnås genom en extrem förenkling av kontrollerna och en reducerad grafisk design. Mobilapplikationer från framför allt sociala medieplattformar, som var pionjärer inom denna utveckling eller trend, förlitar sig på principen om ett ”kort”. Oavsett om det är på Facebook, Twitter eller Instagram: All information sammanfattas i en designenhet – bestående av en rubrik, kort text samt bilder, gif-animationer, filmer, ljudfiler.

Visa alla informationsenheter i en rutnätslayout

Det gäller här att en ”atomär” design baserad på att tänka ut och designa en modulär system där varje modul fungerar som en självförsörjande enhet, men som helhet resulterar i ett slutet system.

Erbjud intelligenta tjänster och relevans

Moduler med mikrointeraktioner blir allt viktigare. Du kan använda dem för att kommunicera direkt med användare eller till och med vägleda och belöna dem, koppla dem till varandra.

Men personlig information skräddarsydd för användaren i form av små bitar av information är också användbar (Info-moduler) om den omedelbara miljön där han för närvarande befinner sig. Det kan till exempel vara handlare och restauranger i närheten, men också information om ruttplanering, trafikinformation eller väder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

  • Logotypdesign & Logotyputveckling – Grundläggande Överväganden

  • Hur du Skapar Autentiska Reklambilder – Tips & Råd

  • 10 Tips för Snygga Designer av Reklamblad