Bra Förpackningsdesign – Vad du bör Tänka på! [Tips & Råd]

tarah dane xudcDDtjY2c unsplash

Vad menas med framgångsrik förpackningsdesign? Förpackningen är ofta det enda en konsument ser av en produkt när de ser den i reklam eller i butikshyllan.

Och det är just här som varje artikel kämpar för kundens speciella uppmärksamhet. Så vad är viktigt i förpackningsdesign för att utlösa den där oemotståndliga greppreflexen?

Vad är viktigt i förpackningen?

Fantastisk förpackningsdesign måste..

  • vara miljövänlig
  • vara billig att producera
  • vara innovativ
  • vara av hög kvalitet
  • skydda produkten
  • vara funktionell
  • Få uppmärksamhet

Vad är bra förpackningsdesign?

Snygga och originella förpackningar hittar en direkt väg in i hjärtat av konsumenten. De glädjer dem, berättar en historia och ger äkthet till varumärket.

Och naturligtvis ska de leda till köp av produkten. Framgångsrik förpackningsdesign förmedlar mer än vad som är synligt. Det skapar en oemotståndlig magkänsla och lusten att äga produkten.

Dessutom är det mer än bara ett blickfång. Det är en extraordinär idé som är exceptionellt designad och drivs av passion. Om förpackningen lyckas ta produkten från hyllan är detta ett viktigt första steg. Sedan handlar det om att etablera en emotionell relation med kunden för att väcka dennes köplust.

Vissa människor blandar ihop design med dekoration. Tyvärr finns det många exempel på detta inom förpackningsindustrin som bara fungerar som ett vackert skydd. Riktigt bra design bygger dock på en idé som är lika originell som funktionell och som tilltalar det undermedvetna. Läs mer om de vanligaste misstagen för förpackningsdesign.

Bra förpackningar kan övertyga

Bra idéer kan vara väldigt olika: De kan vara roliga, lekfulla eller så kan de vända upp och ner på allt som kom innan. Framför allt bör förpackningar vara kreativa.

De bästa idéerna kan lätt kännas igen på känslan av avund. Detta utlöses när man tittar på en bra idé från tävlingen. Målet med en framgångsrik design är att den talar för sig själv.

Det finns ingen som förklarar den djupare innebörden av en förpackningsdesign för kunden i vardagshandeln. Verkligen bra designkoncept behöver ingen förklaring. Innan du slutför designen, kontrollera därför förståeligheten genom att visa förpackningen för utomstående.

Förpackningsdesignkostnad

Kostnaden för din design beror på olika faktorer. Ju mer komplex, desto dyrare. Extraordinära illustrationer är ett blickfång, men de kostar förstås också därefter. Om du skulle vilja använda vissa trycktekniker , såsom efterbehandling, prägling eller specialmaterial, så kommer detta givetvis också att vara återspeglas i priset.

Angående designen: Förpackningsdesign är en högt specialiserad disciplin som kräver en bra utbildning / studier och mycket erfarenhet nödvändig. Det räcker inte att kunna använda ett grafikprogram på PC:n. Det finns så många faktorer att ta hänsyn till när man designar förpackningar att det är klokt att ta hjälp av en erfaren designer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg