Hur du Skapar Ifyllbara PDF-Formulär Själv

nordwood themes bJjsKbToY34 unsplash
En bra idé. För oavsett om ansökningar, registreringar, beställningar eller frågeformulär: PDF-formulär kan fyllas i digitalt och utvärderas direkt. Detta sparar tid och nerver – speciellt med oläslig handstil. Här kan du ta reda på hur du själv kan skapa eller skapa tydligt strukturerade formulär med Adobe InDesign.

Undvik eventuella hinder när du skapar PDF-formulär

Knappast någon gillar att fylla i formulär: Det är därför det är viktigt att veta hur man gör det så enkelt som möjligt för användaren. Ibland finns det också formella eller tekniska skäl som i värsta fall leder till att användarna helt slutar fylla i formuläret – och att ett avtal då inte ingås.

Observera därför följande:

Klar och logisk struktur, vilket ger en hög grad av tydlighet. Begränsa dig därför till att fråga den väsentliga informationen. Gruppera även fält som har samma innehåll.

Rensa användare guidance som bara frågar efter den information den behöver och hoppar över andra som inte är relevanta för användaren.

God läsbarhet, undvik teckensnitt som är för små. Om du tar hänsyn till andra faktorer, skapa helst ett tillgängligt PDF-formulär för personer med funktionsnedsättning, till exempel: dålig syn.

Ergonomiska faktorer, som säkerställer att det å ena sidan finns tillräckligt med utrymme att fylla i, och å andra sidan att frågor, information/förklarande texter samt inmatningsfält och kryssrutor tydligt kan tilldelas.

Ge användarna chansen för att presentera sin individuella situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

  • Logotypdesign & Logotyputveckling – Grundläggande Överväganden

  • Utveckla Modulära System – Tips & Råd

  • Hur du Skapar Autentiska Reklambilder – Tips & Råd